torsdag 31 maj 2012

Cykel.

Jag ÄLSKAR att cykla! Det är nog dansken i mig. Att känna vinden i ansiktet och fladdrande hår, tyst och enkelt ta sig från A till B. I Köpenhamn är det fantastiskt att se alla modeller och stilar på cyklar och på dess förare. Följer sedan ett par år fotografen Mikael Colville-Andersens sida Cyclechic. Jag fick inte fotat ordentligt på mitt korta uppehåll. Håll till godo med Mikaels bild, som jag lånat.

Generationscykling.

Torktumlare.

Jag brukar likna min tillvaro vid ett hamsterhjul, åtminstone periodvis, men den senaste veckan har jag varit ett plagg som susat runt i en torktumlare!


Förra veckan startades med kontraktsskrivning. Dagen därpå åkte jag i tjänsten på en hysterisk, intensiv och rolig tjänsteresa till Kroatien. 


Som grädde på mos hade jag planerat att stanna i Köpenhamn på väg hem från tjänsteresan, för att ha ett mamma/dotter dygn tillsammans.


Jag hade jobbat 18 timmar/dygn i tre dagar, när jag landade i Köpenhamn. Såhär i retrospekt var det en vansinnig idé, men jag sorterar alla intryck och till imorgon har jag nog "sovit i kapp".

Staden Trogir s gränder med kvällssol.


Restaurang och café, Taste, på Store Kongensgade i Köpenhamn.

Sagolika macarons.

lördag 19 maj 2012

Min älskare.

Jag har fått en älskare. 


Han heter Ken. 


Stark, smäcker och pulserande. 


Allt jag vill göra fixar han på noll-tid. 


Ken Wood är en hejare i köket. 


Maken får passa sig;-)

KENWOOD titanium major 


torsdag 17 maj 2012

Vill du ha majs, plantera inte lök.

En av sönerna gillar inte de krav skolan ställer något vidare. Vi blir kallade till möte på skolan mer än det obligatoriska utvecklingssamtalet per termin. Han gillar inte det. 


Kom idag till att tänka på en sommarpratare från 2008, som bl a talade om sambandet mellan vad man väljer att så och vad man tror att man kommer att skörda, utifrån sina ansträngningar. 


Sonen lyssnade. Jag tror han fick sig en tankeställare. Det är en annan sak att höra budskapet från någon annan än sin ömma moder.

Jag har lyssnat på samma program flera gånger genom åren och tycker det är lika bra varje gång!
Låter det spännande?


Lyssna på Manuel Knight på P3 s podcast, sommarpratare 2008. (OBS, kan inte länka dit, vet ej varför)




Inget klick.

Intervjun igår klickade inte. Inte otrevlig, men en litet blasé inställning från arbetsgivarens sida. Fick vänta på att intervjun före skulle bli klar och när jag kom ut satt nästa person och väntade. Löpande-band-principen! Undrar hur många som prickades av på en och samma eftermiddag? Fina omgivningar och en del bra faktorer uppfylldes på min önskelista, men hjärta?! Nä.


måndag 14 maj 2012

Mallgroda.

Det gör underverk för egoboostningen, att bli kallad till ännu en jobbintervju. Tänk att det fanns en sådan guldklimp bland morgonens mail! Vardagsspänning på hög nivå.



Host.

Jag reser sällan i mitt jobb, men om 1,5 vecka skall jag iväg. Utomlands. Gissa vem som har vaknat upp med något ombestämbart i halsen och högfärdshosta. Kom att tänka på 1980-talets hostlåt, såhär på morgonkvisten.


söndag 13 maj 2012

Semesterönskningar.

Vi har diskuterat sommarens begivenheter, men små öron avbryter och vi behöver få chansen att bestämma utan att tre pojkar tolkar in en massa saker. Vi längtar tillbaka hit....

Amelia Island, FL, USA
Och hit.

Lolland, Danmark


Sen dagens.

Helgen har erbjudit besök av släktingar i lördags och utomhuskalas idag. Solen strålade i kapp med min ömma moder, födelsedagsbarnet.



Små, små ytte, pytte stjärnor :-)
Kul att det följer med "bling" till Maison Scotch kläder



Det är detaljerna som gör det!

torsdag 10 maj 2012

Inte dagens.

Önskar att det varit tillräckligt varmt för att använda mitt nytillskott bland skorna.

Lägg till bildtext

onsdag 9 maj 2012

Fredagens melodi.



Lilla Sällskapet-Jag vill ut. Hög volym, ett måste.

Efterlyst barbapapa.

Efter dagens bravader behöver jag min snuttefilt, mina illrosa velourbrallor och min blommiga tischa. Har letat på bägge våningsplan och i alla rum! Vaknade tidigt i morse 04.45. Minns att jag drog på mig mina älsklingar och surfade innan det blev dags att köra igång morgonrutinen. Sen är det blankt! Maken ser misstänkt ut, kanske har han förvisat dem i hemlighet.

Miss you like crazy.

Fingers crossed.

Har varit på intervju. Ingen skjutjärnsintervju, utan ett samtal, nice. 


Vet ej vad jag kan dra för växlar på det, men det brukar skita sig i vilket fall som helst, när det kommer till löneanspråket. Som nyutexad var jag eftertraktad och kunde "löneturista", som avundsjuka kollegor uttryckte det. Det resulterar ofta i att man väljer någon annan än mig, trist.


Jag har 17 års erfarenhet i mitt yrke och det borde väl vara värt något?


Nervkittlande att vänta i två veckor på om jag når nästa instans i uttagningen. Håll tummarna.

tisdag 8 maj 2012

lördag 5 maj 2012

Cocktails

Mellersta sonen har drömmar om att bli kock. Han har via You Tube hittat två matlagningsshower som han följer. Ikväll ville han överraska sina föräldrar med en cocktail! Visst, vi bangar inte. Det inhandlades: gurka, ingefära, färsk basilika och juice, resten fanns i källarens skafferi. Drinken var god, men jag skulle nog föredra mynta istället för basilikan. Till sig själv och brorsorna gjorde han samma drink, fast utan gin!


fredag 4 maj 2012

Med vilken rätt?!

Gick från jobbet idag. Går förbi en basketplan på väg mot parkeringen. Två pojkar, gissningsvis 12-14 år, spelar basket. 


Plötsligt börjar den ena av dem kommentera min bakdel, färgen på mina byxor och modellen på mina skor! Funderade under en hundradels sekund om jag skulle vända om och fråga pojken vad som ger honom rätten att säga tråkiga saker och vad han har att vinna på det. 


Tänker i nästa ögonblick att de faktiskt är två och om de slår ned mig tar de kanske min plånbok eller min telefon och jag vill gärna tillbringa kvällen i familjens myssoffa, istället för på akuten. 


Känner mig som hundra och undrar hur det skall sluta i framtiden. 

Indiskt hotel?


Har du sett Hotel Marigold? Verkar mysig tycker jag, men trailers och namedropping är sällan hela sanningen.

torsdag 3 maj 2012

Skrälligare.

Skönsjungande Norah Jones har kommit med ny musik. Den är lite stökigare, men lika bra som tidigare, tycker jag. Jämför.



Enkel lycka.



Tänk att få tag i en stooor wellpapp-kartong. Den kan bli vad som helst, hus, bil, affär! Bröder som annars tjafsar om allt, är plötsligt rörande överens. Det värmer ett litet modershjärta.

onsdag 2 maj 2012

Insnöad hippie.

Det är något med årstidsväxlingar. En del får migrän. Bloggerska får kraftiga pollenkänningar, just denna årstidsväxling. När sommaren är i antågande vaknar en liten bohem eller hippie i mig och när katalogen från det stora klädföretaget damp ned i brevlådan, föll mina ögon på dessa plagg:





Det är något med vinden, som förståss är ljum, som fladdrar i plaggen och den fuktiga sanden mellan tårna och drömmen om semester som gör det. Alla plaggen från H&M.