måndag 30 juli 2012

Borta bra, hemma bäst.

Har tankat batterierna, i Danmark. I sommarhuset. Inget nätverk, knappt mobilmottagning, endast sms fungerar. Efter tre dagars storm och regn kom den efterlängtade solen. 32 grader i trädgården. Har något som kanske kan liknas vid solbränna, men definitivt sol i sinnet.

Första dagarnas väder. Minst höll på att blåsa av bryggan.


Samma strand annat väder!



Aftondopp

måndag 16 juli 2012

Saab.

Vi lekte sommarkväll i uterummet, när svågarar, svägerskor, kusiner och vänner kom och åt middag. Ute ven stormen. 11 grader "varmt". Svårt att grilla köttet (risk för att blåsa av och avkylt). Försökte dricka drink på altanen, men hackade tänder av att hålla i iskall dryck! Gick in.


Tvingade mig att lufta förra sommarens favorit, med risk för rimfrost på benen.
Bild lånad från Plain Vanilla

Stormens vinande överröstades av toppenmusik! 

I värdinnegåva fick jag doftprover från Elie Saab, det är verkligen customized, för jag är ju doftnörd.




fredag 13 juli 2012

Regnmusik.


Skyblue?

Inspirerad av mitt nagellack och sommarhimlen får det bli blå naglar till morgondagens festligheter. Svägerska och svåger med familjer, plus mycket god vän med fru kommer på middag.




Chanel- Coco blue

Delvis solig utflykt.

Vi behövde komma ur regnfängelset. Tog oss till närbelägen ort med medeltida borg, solen bröt igenom alla moln och vi fick en förträfflig eftermiddag.



söndag 8 juli 2012

Mardröm.

Uäck! Vaknade idag av att jag drömde en mardröm. Innan jag hade vaknat helt, visste jag inte om det var sant eller ej. Det är läskigt och samtidigt fascinerande att hjärnan kan mixa runt alla ens intryck, känslor och händelser så! När man sedan har vaknat inser man det ologiska, men i drömmen verkade allt logiskt.


Familjen hade landat i NY. Jag skulle cykla in till city, med resväskan och yngste på pakethållaren, för jag ville uppleva staden och få frisk luft (!). Skulle cykla bakom taxin. Taxin körde så fort. Jag hann inte se vilken avfart den valde. Fick gissa, tog fel. Cyklade läääänge. Sonen trött.Väskan tung. Sprang in på ett litet mysko hotell. Hittade en dörr som var olåst. Yngste fick vila på en hemskt oren säng. Jag försökte ringa maken, men kom inte ihåg hans nummer. Kom på att han ju har en amerikansk telefon också, kom inte ihåg numret till den heller. Försökte ringa till amerikanske kontoret, de förstod inte vad jag sade. Personal från hotellet hittar oss. Vi måste gå. Lägger väskan och yngste, som är slapp som en överkokt spagetti, på pakethållaren. Börjar gå mot Empire State Building, för dit hittar jag....Städerska från hotellet kommer körande i skruttig, mintgrön bil och frågar om jag vill ha hjälp.


Och så äntligen vaknade jag! Vilken panik jag kände! Det måste vara eftersviter från denna tidigare händelse, som fortfarande härjar, lååångt nede i mitt minne.


Midnattsönskning.

Tänk om man hade suttit på en restaurangs uteservering med ljumma vindar i håret. Kunnat använda de lätta, färglada och allt i genom stylish plagg man införskaffat för sommarbruk. Ska det inte bli någon sommar den här semestern? Försökte piffa upp stämningen med mojito, som i och för sig blev supergod, men som sagt att sitta ute, gick inte.

Tröstar med lite elektropop.


fredag 6 juli 2012

Pensionärskuvös.

När vi flyttade till detta hus fanns det ett uterum. Paret som vi köpte huset av berättade att de tillbringade nästan alla dygnets timmar, året runt, i detta uterum. Jag tänkte att det var synd att de hade förstört altanen med att glasa in alltihop. Dessutom var det buskar och träd överallt, så uterummet var nästan som en trädkoja inbakad i grönt. 


Jag är fortfarande måttligt förtjust i vårt uterum, lite pensionärsvarning på det. Mycket riktigt så har det byggts en ny altan utanför uterummet. Jag har inte fått till det tycker jag. I princip skulle man kunna ha det som växthus också, men jag har ju inte gröna fingrar och väldigt lite tid. Jag prioriterar inte växter om vi säger så. 


Men dagar som dessa, varma och regniga, så är det inte så dumt att kunna sitta "ute" utan att bli blöt.


C is for cookie.

Min favorit i unga år; kakmonstet, från Sesame Street. Har visat monstret på Youtube för sönerna. De älskar också kakmonstret, framförallt hans ögon. En annan favorit är swedish chef, från Mupparna.

Yngste hittade denna på H&M. Den skall få åka på hatthyllan i min bil.



Äggstocksryck.

Vänner till mig har fått en pojke. Det rycker lite i äggstockarna, eftersom jag har tre "små" killar själv. Minns med glädje och förfäran hur det var att vara nybliven förälder. Roligt att köpa en liten välkomstpresent. Mina barn älskade alltid tvättrådslappen på alla saker, därför hittade vi en liten snutte med massa lappar på. Shortsbody funkade perfekt i varmt sommarväder, minns jag, även om det dagen till ära skulle behövas en regn-one-piece, suck.

Barbapapa snutte, shortsbody Åhléns.



tisdag 3 juli 2012

Nattfilm.

Svårt att varva ned när dagen varit så mysig. Hyrde regnfilm här om dagen, men så kom ju solen. Då får man titta om natten. Nu skall jag starta denna.


Överkänslig?

En hyfsat kvalificerad gissning är att mellanbarnet är allergisk mot insektsbett/stick.

Stucken strax bakom armhålan, på ryggen.

Nästan magisk dag.

Utlandssvenskarna som kommer hem om sommaren skriver om ljuset i Sverige. Något vi tar för givet eller inte ens funderar över. Men det är ju speciellt. Irriterande när barnen hävdar att det inte alls är läggedags, fast klockan är 23. Det är  förvirrande.

21.00 under parasollen

Kvälls-plock

23.35 Over and out.

Mallorca, kind of.

Solen har dykt upp! Pumpade upp vår lilla pool. Iskallt vatten från trädgårdsslangen. Yngst och mellerst badade med förtjusning. Vi ställde upp alla solstolar och fällde upp vår gigantiska parasoll. Nu är det nästan som i Mallorca eller Barbados, utbrast mellerst. Det värmde insidan på en mamma. Nu blir det kvälls-plocks-mat. För övrigt verkar jag ha gjort det igen, smort in mig för dåligt. Matchar parasollen i färg.....



Mina vänner.

Ny musik. EP finns på Spotify med fler låtar. Lyssna på låten Inatt.




Maintenance.

Jag slarvar med hygienen. I min sminkväska. Rediga människor tvättar sina penslar en gång i veckan. Jag är inte fullt så redig, men nu skall mina ömt vårdade penslar få torka i solen. Tvättade i hårshampo och balsam, minsann.


Inte surdeg.

Mellan solglimtarna bakades det bröd. Ambitionen har länge varit att göra som alla andra; surdegsbröd. Men, nä, jag har varken tålamod eller tid att mata en surdeg för att kunna baka bröd när andan faller på. Jag har tröttnat på utbudet av fabrikernas bröd och jag har inget litet bageri att smita förbi, så själv är bäste dräng.

Bröd av fullkornsdinkel, pumpafrön och linfrön.

Finns det något så gott och enkelt som nybakt med bregott och cheddarost?

Andra brödet gjordes med vetemjöl special och solrosfrön.

söndag 1 juli 2012

Rex.

Mellan regnskurarna gick vi till Universeum. Yngst ville se dinosaurer, äldst hängde med, men stod mest och såg cool ut, på tonåringars vis. Har du barn som gillar dinos, kan det vara värt ett besök!






Lite vind i mikrofonen på klippet, men annars bra klipp.