torsdag 20 december 2012

Lucka no. 20: Sagovärld.

Mitt första möte med Disney Store, var i Birmingham 1994. Jag var på studieresa med universitetet i en vecka. Jag hade inte varit i England tidigare. Jag älskade pulsen, mångfalden och kyrkobesöket med gosskör inför stundande jul. Det som inte imponerade var pubmat, hotellrummets värme och heltäckningsmattan på badrummet. Nalle Puh var dåtidens populäraste figur, varför julkulan köptes in. Det är inte det jag hade köpt idag, men man har en åsikt tills man skaffar sig en annan.


Hade den stora äran att få deltaga på en julavslutning idag, där en ung tjej sjöng Halleluja. Hon var en liten tanig tjej med en röst som fyllde en hel, stor, kyrka och allt, eventuellt, tomrum i folks hjärtan! Önskar jag kunde återge just hennes tolkning. Om inte hon blir något stort om ett par år, får jag äta min sjal med ketchup till lunch.

Här får vi nöja oss med Molly Sandén och jag drömmer mig tillbaka till min sagovärld som uppkom just där och då, både i Disney Store och i dagens kyrka.


                                  

onsdag 19 december 2012

Lucka no.19: Blodpumpen.

Rusta har fina glaskulor ibland, med mycket glitter och glam.


Hjärtat, mitt hjärta. Senaste halvåret har mitt hjärta hittat på dumheter. Det slår i otakt. Det skrämmer skiten ur mig. Jag stressar för mycket, ett klassiskt fall för att gå in i väggen, egentligen. Min omgivning är orolig och jag kör huvudet i sanden och stänger av. Jag VET att jag skall prioritera och tänka good-enough. Jag vet, men kan inte få stopp på hamsterhjulet jag springer i. Ser ingen lösning just nu, mer än att gå ned i tid på jobbet, vilket inte är ett alternativ, när man är provanställd i tre månader till.
Pärlhjärtan som jag och 2 söner pillade med 2005, när jag var mammaledig och hjärtat var lugnt.

tisdag 18 december 2012

Lucka no. 18: Over there.

Juldekoration från ursöt julbutik på Amelia Island, Florida.

Bild lånad från ameliaislandliving.com

Vi längtar konstant tillbaka till den lilla ön i norra Florida. Vi köpte var sin dekoration till granen för att minnas den härliga månad då vi "bodde" i Fernandina förra sommaren. Hoodie-tröjan valde mellansonen för han älskar den typen av kläder. Jag valde en tomte med en nice-sida och en naughty-sida. Det kräver sin gran att ha den hängande, den är såå tung.

Jim Shore figur.

måndag 17 december 2012

Lucka no. 17: Vintervitt och vinrött.


I natt försvann snön, tur att jag hittade snögubbar i papier machier på MIO en gång i tiden. De gör mig så glad, när de står och håller om varandra! Har funderat på att börja med läppstift igen och surfade runt, för att uppdatera mig. Fann ett tjusigt ett hos Chanel. De ger ut en julkollektion. Lacket var slut.





Färgåtergivningen är inte rättvis, men inte på Chanels egen bild heller. Ser ut som när man druckit rödvin, ungefär. Inget glitter, bara matt.

söndag 16 december 2012

Lucka no. 16: Här vare jul.

Jag tar gärna in granen och pyntar upp med full jul till första advent. Efter annandagen åker hela rasket bort, utom möjligtvis några snögubbar. Maken å sin sida tycker att gran skall in om kvällen på lill-julafton (23) och då kan även tomtar och annat krafts få komma fram. Hela härligheten kan sedan stå till 20-dag knut, dvs januari. Under vårt 16 åriga äktenskap har vi nu kompromissat klart och alla barn vet att den helgen som kommer i anslutning till Lucia, då exploderar julen med gran och allt. So I give you: before and after....

FÖRE
Vanligt höststuk, batteridrivna vaxljus med skymningstimer.

EFTER
Julstrumpor från US längst till vänster, danska tygflaggor och tygvimplar från Nyblom och Kollén.

Lucka no. 15: Goliat.

Minimalistisk julkrubba, köpt på Åhléns strax efter Jesus födelse.

Jag är van vid att gå ronder emot Goliat, men i veckan fick vi mail från Goliat att son 2 inte är ordentlig.
Min make svarade, för jag har tappat sugen lite. Känner att det kostar mer än det ger! Rektorn svarade min man på ett tråkigt sätt, där rektorn tyckte sig ha tolkningsföreträde och lärde oss hur man reagerar rätt, när man får mail från skolor. Ja, det är skolan som är Goliat...
Vad har man som förälder att säga till om, om man inte tycker samma som Goliat?


                                   

Ska tänka på kraften och försöka ladda om för ännu en rond.

fredag 14 december 2012

En politiker med hjärta!

Än en gång en skolskjutning. Svårt att ta in, svårt att förstå. Varför skjuta barn på en skola?

Än en gång en Obama som träffar klockrent i sitt tal om att alla är föräldrar och att "alla kommer att krama sin familj och sina barn lite extra ikväll och vi tänker på dem som inte kan göra det"....

Jag har aldrig sett en politiker torka tårar på det vis som Obama gjorde i sitt tal, märkbart rörd!

Bild lånad av svd.se från New Jersey, då han också var innerlig

Lucka no. 14: Mångalen.

En stjärna lyser så klar i uterummet.

Hade tänkt stirra på stjärnfallet i natten som gick, nu när vi susar genom rymden bland en massa meteorregn, Geminiderna, men kunde inte se något. Inte ens månen! Är inne i en period av galen hets på jobbet och familjelogistiken och funderade över om ett primalskrik mot månens frånvaro skulle hjälpa, men bestämde att det nog bara skrämmer skiten ur grannarna. Tänker istället på en av mina deviser: "Be the star you are"! Let's be brilliant.

Stora bling-smycken är väl på väg ut, men denna goding gör sig så snygg till helsvart outfit

torsdag 13 december 2012

Lucka no.12: Tiden.


 Ironiskt, att jag inte hann publicera detta inlägg på rätt dag.....

George Jensens julmobil från år 1996. Den första jag fick av min mormor. Den julen var det första gången som jag och maken bjöd hela släkten på julbord hemma. Minns att vi hade ett stort pingisbord för att rymma alla. Den dagen pratades det skandinaviska, mina danska släktingar, makens svenska.


På arbetsplatsen har vi fått en coach. Vi är många på arbetsplatsen som upplever att vi har ont om tid och många känner stressymptom. Vad bättre än att ta in en coach som skall hjälpa oss att skapa tid, visioner och positiv laganda. Tanken är bra, men det slår lite fel när en stressad personalgrupp får höra att man skall klocka sina arbetsuppgifter för att se att det kanske inte tar så lång tid ändå. Coachens devis är att alla ju har samma mängd tid, 24/dygn, så det handlar bara om vad man väljer att göra under sin tid och prioritera och lära sig good enough-hört det förut?! Blir nästan lite provocerad och känner att jag nog kommer få svårt att skriva tidsdagbok....


Hittar fortfarande inte min vardagsklocka. Har rotat fram min "fin" klocka istället.

Lucka no.13: Solljuset.

Enkel trälucia, köptes till vårt första hus 1994. Köket hade inga fönsterbänkar och därför jobbade jag hårt på att hitta "platta" föremål att ställa där.

Lucia kommer med ljuset om mörka morgonen. Det som räddar mina morgnar den här hösten är duschkrämen från Hotel Hilton i Valetta, Malta. Den påminner mig om ljuset på medelhavsön i November och om doften på citrusfrukter söder över. Parfymeriet i staden har julkalenderpris på den idag, gissa vem som skall försöka få tag i en större flaska!

Peter Thomas Roth, för mig ett okänt märke tills nu!
Uppdatering: Fick tag i 5 st 250 ml flaskor, gissa om jag skall resa till Malta i duschen varje morgon:-D

tisdag 11 december 2012

Lucka no. 11: Barbapapparosa.

Ännu en pappersdekoration, simpel i vitt, vilket gör sig snyggt till grangrönt.

Jag har förlagt min klocka på ett väääldigt käckt ställe, problemet är att jag inte minns vart...så jag blev sen imorse, därav suddig bild på dagens outfit. Helt klädd i barbapapparosa, undrade barnen om jag skulle till jobbet i pyjamas. Det känns nästan så i House of Lolas goa velour och trikå. Har du inte provat deras kläder, gör det!
Mina ROSS stövlar från 1800-kallt skymtar.
"Tillsammans är vi alla rosa, rosa utan undantag"- Galenskaparna och After Shave

måndag 10 december 2012

Lucka no. 10: Knätofs.

Speldosa från IKEA, köpt någon gång på 1990-talet. Barnen älskar den!
Äldste sonen kör sista folkdansuppvisningen ikväll, så det blir fiolgnissel och knätofs i dryga 2 timmar. Stolt som en kyrktupp är jag, när jag lyckas urskilja honom bland 1100 elever i folkdräkt.

Lite jobbigt att äldst får låna mellerst folkdräkt! Tänk att samma kombination av föräldrar kan ge så olika barn.

söndag 9 december 2012

Lucka no. 9: Trygghet.

Min egna variant på adventsstake.
Dessa liknar my dear friends mest.

Som liten flicka var jag extremt blyg! På lekis hade jag det jobbigt, som fyraåring. I stor barngrupp var jag konstant rädd och längtade hem, varje sekund. Enda gången jag var trygg, var när det var min tur att leka med babuschka dockorna. Sådär 39 år senare är jag inte lika blyg, men det händer fortfarande att jag längtar hem, även om jag bara ska vara ett par timmar på jobbet :-)

Jag har blåa med bling på också, fast de andra har en större plats i mitt hjärta.

lördag 8 december 2012

Zombievampyr?!

Kollade lite vilka som hade kikat in hos mig... flera sidor med vampyrer och zombies, mycket märkligt!
Visserligen har jag kanske ett zombie-likt tillstånd, men det är nog bara mina närmsta som kan skönja detta. Jobbet har tagit en hel del energi hela hösten. Kanske kan det vara namnet på bloggen som lockar vampyrer och zombies? Jag har missat hela hypen med dessa varelser. Har du blivit biten?

Helt klart är att Robbie Williams förgyller min tillvaro med sin låt; Candy, då känner jag mig lite piggare och dansar loss lite stela muskler.

Bilden lånad från candyheaven

Lucka no. 8: Första julen.

Min farmor broderade jullöparen den första julen mina föräldrar firade på svensk mark. Och, ja, jag har lagt på den ostruken, för det har jag inte prioriterat.....sen, någon gång, ska jag göra det, antagligen 10 minuter innan gästerna kommer den 24.

Snökristaller i solljus på altanen, vackert så det nästan gör ont. Vi lever i en frysbox, känns det som.

fredag 7 december 2012

Lucka no.7 : Förklädda änglar.

Visst finns de, änglarna, förklädda i yrkesroller som; sköterskor, lärare, läkare m fl. En helt vanlig kvinna eller man eller hen som gör något litet extra, helt osjälviskt. Jag har träffat flera och ibland har jag varit en själv. Fantastisk eufori kan utgöras av ett ögonblicks verk, rekommenderas.


Ännu ett pappersjulpynt som ligger mig varmt om hjärtat.
Mitt favorithalsband, tyvärr på fel håll, men det påminner mig om att varje dag kan bjuda på något bra.

torsdag 6 december 2012

Lucka no. 6: Musik på hjärnan.


Nyinköpt för i år. Rejäl adventsljusstake till rejäla fönster. Julängel gjord av yngste sonen förra året.

onsdag 5 december 2012

Lucka no.5: David möter Goliat.


Pappersdekoration från Royal Copenhagen, hänger alltid i mitt diskbänksfönster och påminner om danska traditioner.
Yngste sonen skall utvärderas av skolan idag, David möter Goliat, ont i magen redan 05:00 imorse...

tisdag 4 december 2012

Lucka no. 4: Snow folks.


Snögubbsgirlang köpt i Miami 2003, mitt första möte med Usa.
Sunshine från Rosendahl, design Kay Boyesen, så söt, påminner om att våren kommer efter vintern.

måndag 3 december 2012

Lucka no. 3: Home sweet home.

Gammaldags pappersdekoration i nyproduktion, tycker jag är fint.
Stadens mest härmade julgran. 

söndag 2 december 2012

Lucka no. 2: My precious.


Trätomtar ärvda från min mormor, roligt är att de är svenska, en släkting var på semester i Småland på 1930-talet.

My precious, kalvskinns-päls-pumps från Ralph Lauren. Behöver nästan stödhjul till dem, 13 cm höga!

lördag 1 december 2012

Lucka no. 1: Adventskalender.

Tänkte köra lite adventskalenderstuk, eftersom jag bloggar så dåligt och då tvingas jag ju lägga ut åtminstone en bild varje dag....

Liten zinkängel får starta min kalender.

Mina härliga bling- stövletter från HOSS intropia.


Vill puffa lite för min bloppis, som har adventpriser.