söndag 30 juni 2013

Jajamen, klart det ska va en sväng om....

Jag gillar all musik, nästan, utom experimentell jazz och dansband. Det har nu blivit ändring på detta, sedan jag hörde Rolandz. Robert Gustavssons parodiband. Roliga texter går alltid hem.



lördag 29 juni 2013

Ernst.

Åh en sådan karl, allas vår husgud, Ernst. Han som älskar att gå barfota och ha det lite tufft om fötterna, precis som ett olivträd.

Jag kan inte mer än älska hans härliga idéer, se programmen och försöka att inte bli stressad över att jag inte hinner göra egen limoncello!

Hinner och hinner, nu har ju semestern startat?!

Jag har hittills ägnat mig åt hutlöst reashoppande och egotrippande rekreation i form av magasin bläddrande. Ja, bläddrande, inte ens läsa orkar jag, snacka om mätt på intryck. Har bara lyssnat på ett SOMMAR i P1, Maja Ivarssons.

Köpte garn för att sticka eller virka en sjal, men mamman min brann mer än jag och har efter en vecka stickat halva redan, trots att det är ett sytråds-tunt garn.

Idag är min sjätte semesterdag och jag ligger en hel del minus i aktivitet, men har fixat äldste sonens optikerbesök, passat två sjuka barn, gynnat tandläkarens praktik med ytterligare tusingar och gjort makraméarmband till en hel familj i design ifrån neon till gangsta.

Tacka vet jag Ernst, han ligger alltid på plus och ser det fina i det mesta. Jag skulle behöva att bli lite Ernstifierad. Om jag inte somnade hela tiden till reprisen på TV4play...

Bild lånad från: livfsnjutarna.se
Har inte Ernst talat i P1 Sommar?






tisdag 18 juni 2013

Hint.

Ett säkert tips på att jag har liiite för mycket att göra är att jag skriver jobbets lösenord på min egen dator OCH på bloggens inlogg. Just saying!

Semester om 48 timmar and counting.

Hoppas att jag håller hela vägen fram, kör på autopilot.



måndag 3 juni 2013

Blodomloppet.

Har sprungit blodomloppet i afton. 5 kilometer. Kul. Och som det rensar på hjärnkontoret! Tänk om jag hade tid till den sortens aktivitet oftare.

Yngste sonen undrar vilken plats jag sprang på, eftersom medaljen är så fin och imponeras av att nummerlappen registrerar tiden. Jag talade om att jag nog var nummer 3.500+, varpå han säger:
-Det viktiga är inte att vinna mamma, utan att delta och ha kul. Formuleringen känns bekant på något vis.

Önskar att jag vågade ge blod, för jag har ovanlig grupp, men kom inte längre än till receptionen. Näst efter spindlar är stick det jag fruktar mest. En annan gång...


lördag 1 juni 2013

Gessle.

"Jag sitter här en stund
Och blundar men jag ser ändå
Jag räknar varje sjunde våg
Och jag svävar i en guld trädgård
Jag har suttit här ett tag
Sommarnatt blev sommardag
Jag ville aktivera min tro
Jag ville höra gräset gro

För hela året har jag väntat på
Juni, juli, augusti
För vindarna är varma då
Juni, juli, augusti

Du tror jag inte ser dig så
Du kommer utan kläder på
Men jag tror jag vet allt jag vill
Gud var god när du blev till
Jag sitter kvar en stund
Björkar blir en skuggig lund
En soldans på din grammofon
Håller regnet härifrån

För hela året har jag väntat på
Juni, juli, augusti
Allting verkar lättare då
Juni, juli, augusti"


Gyllene Tider är väl kanske inte min tekopp, men vissa texter sitter som en smäck. Välkommen juni, vad har du att bjuda på? Vad väntar vi av sommaren?

Jag önskar att få tillbringa en vecka eller två vid min barndoms strand i Danmark och att få känna Atlantens ljumma kvällsbris i håret.