torsdag 26 juni 2014

All americano beach.

Har avundsjukt suttit under mitt lilla parasoll, ihop med mina tre söner, som packade sillar i skuggan och tittat på den amerikanska beach stylen. Galet, visst, men jag väljer att plocka russinen ur kakan.

På helgen körs flakbilen ut på stranden med trädgårdsmöbler, grill och partytält, gärna en flagga- för att signalera vilken strand man spolats upp på om man kommer havsvägen ;-). Bilbatteri finns med för att hålla kylboxen, på storlek med en större svensk dynbox, kall. Alla är med från mormor till barnbarn och kompisar! Man har också med diverse spel att leka med och fiskespön. Aktiviteten är på topp och det ser så härligt ut.

Med mina svenska ögon svider det ju lite: Va' kör de bil på stranden? etc. , men när jag får mitt amerikanska körkort, så kommer jag också backa ned bilen och man får inte kryssa fritt mellan strandfiltarna, utan det finns regler, som alla följer, faktiskt. Nu bor jag ju inte på något direkt partyställe, så mycket verkar var städat och i ordning, men längre fram på säsongen ser det kanske annorlunda ut.

Igår inhandlade jag mina russin ur den amerikanska kakan: ett strand-partytält och en kylbox på 50 liter med hjul och dra-maten-handtag, dock utan bilbatteridrift.

Idag blir det övning på att fälla upp eländet, hoppas att det inte får vingar och någon stämmer mig.
Ska jag ta med den svenska fanan?
                                    

tisdag 24 juni 2014

Vänlighet.

Har gjort det igen, handlat mat. Detta oändliga spring till mataffären! I Sverige hade jag ju ett väl fungerande system med skafferi, men här startar jag ju från noll, så det blir många turer.

Jag vet att många stör sig på den amerikanska falskheten i att alltid fråga hur man har det, men jag tycker det är så trevligt att personalen säger godmorgon, frågar hur de kan hjälpa och om allt har varit till belåtenhet under shoppingen och att det önskar en fortsatt trevlig dag. Jag vet också att det kanske måste säga så och att de har betalt för att göra det, men vilken skillnad det ändå gör att försöka vara positivt inställd. Jag drar åtminstone på smilbanden mer än om de inte sagt godmorgon till mig. Det får min dag att starta eller avslutas med ett litet plus.

Man kan ju tacka nej till hjälp att packa varor, få dem utkörda till bilen om man tycker det är påfluget eller jobbigt. "Hejdå damen" som arbetar vid utgången, ser så söt ut och jag tänker fortsätta svara henne, även om jag har märkt att inte alla gör det.

Idag skall vi ta oss till storstan, som ligger en timmes bilfärd bort. Vi skall spana in Barnes & Noble s bokhandel, för att öva minste sonen i engelska till skolstart. Kanske kan jag hitta en bra bh på Victorias Secret. Vill kika på Anthropologie, som så många pratat om och som jag inte hade riktigt tid att spana tillräckligt på sist. Hoppas att regnet håller sig borta i eftermiddag, så jag hinner en PW på stranden.

Bild lånad av: naplesnews.com

lördag 21 juni 2014

Temperatur och någon slags midsommar.

Luft 35,5 grader Celsius. Vatten 27, 7 grader Celsius. Väldigt varmt.

Gamla fina hemtrakter har 17 grader Celsius, saknar ändå lite i hjärtegropen. Vattentemp är nog inte att tänka på, utan att få isbitar i bikinin.

Midsommarfirandet bestod av grillad kyckling och någon slags potatissallad. Vad är det med kryddor här? Jag har bara hittat ynka pynka små kryddburkar?? Inte smakar de mycket heller, fast jag har i hur mycket som helst....Mysterium att lösa.

Tänk alla härliga kryddor jag tvingades lämna och alla rawfood produkter. Positivt är att jag har hittat chiafrön :-)

Dagens efterrätt blev något GB Sandwich liknande, som hade namnet FatBoy, med de godaste av hallon. Vi sjöng snapsvisor, utan snaps, men festade loss på flädersaft, köpt på IKEA i Orlando, förra året. Den som spar hon har och är en mästare på att gömma saker i skafferiet, he he. Otroligt att ingen sett den flaskan.

Har testat rå majskolv idag, köpt längs vägen, mycket gott. Lyckades se ett klipp från tv4play med MatTina om grillade majskolvar med citronsmörsås.

Bild lånad från: elitespice.com





onsdag 18 juni 2014

Tvätt på balkongen.

Jag väntar på att få en varning. Ingen annan hänger tvätt på balkongen!

Det är stekhett ute, skugga och bättre energitänk att hänga ute, än att köra med torktumlaren, vars varmluft sätter igång ACn och luftfuktigheten som slutligen gör det svårt att andas. MEN man får antagligen inte göra så i denna communityn, så därför misstänker jag att jag snart får besök.

Har hängt personliga persedlar aka underkläder innerst, för sådana har ju ingen någonsin använt ;-)

Vardagen här går långsamt eftersom allt är nytt. Är inte riktigt vän med spis, tvättmaskin, dammsugare eller dusch.

Bild lånad från zenstove.com

fredag 13 juni 2014

Newbies.

Nu är vi på plats, nästan!

Landade i natt i Florida, trötta efter en resa, som kändes längre än vanligt. Beror antagligen på att vi lämnade alla nära och kära och nu befinner oss på ny mark, ny kultur, nya sociala normer and the list goes on.

Vi har bott på tre olika ställen de sista två veckorna och i morse visste jag inte var jag var, när jag tittade på makens lägenhets persienner. Otäck känsla, tänk de som varit med om olyckor och inte känner igen sin familj heller...Det gjorde jag ju :-)

För mig känns det som om vi bara är här på semester, som vi brukar vara, och det kommer nog hänga kvar tills skolan drar igång.

Härligt att ha tillgång till wifi igen efter en månads frånvaro. Vad smått chockad jag är över hur mycket jag saknat wifi!

Nu blir det Publix för att handla frukost. Nu kör vi, americanos á lá kålrot.

My hometown. Bild lånad av marinalife.com